Cap a Machu Picchu

17 febrer 2014 - Qosco
Anar a Machu Picchu és realment una odissea. En el centre d'informació t'indiquen bàsicament dues opcions (sense comptar amb el camí inka que t'ofereixen les empreses de tours), anar-hi amb tren o amb microbús. Ambdós opcions comencen a Ollantaytambo. És a dir, que abans de tot has d'agafar un microbús (10 soles) cap allà.
Primera opció. Tren: Ollantaytambo - Aguas Calientes
Aproximadament unes dues hores de trajecte a un preu que va des de 57 a 170$ (si, si, dòlars americans)
Segona opció. Microbus: Ollantaytambo - Santa Maria - Santa Teresa - Hidroelèctrica (35 soles, 5 hores) - Caminar 2 hores fins al pont Ruinas (el pont d'entrada cap al Machu).
Nosaltres vam decidir anar per la via del tren. Anar amb bus fins a Ollantaytambo i un cop allà caminar per la via del tren els 45 km que ens separaven d'Aguas Calientes.

Una excursió d'un dia (aprox. 9 hores caminant). El que semblava tant perillós va resultar ser una bona excursió. Pràcticament durant tot el trajecte hi ha un senderet pel costat de la via per on passen tots els habitants de la zona. Hi ha ruïnes, botiguetes, cases... Els trens no van a gaire velocitat i com que saben que hi ha persones en el trajecte, sempre avisen abans d'una corba o d'entrar a un túnel. Comencem a caminar a les 8 del matí i arribem a les 4 de la tarda a Aguas Calientes. Evidentment amb els peus destrossats, cansats, suats i amb unes ganes de descansar que no podríem explicar...

18 febrer 2014
Després d'esmorzar al mercat i agafar forces... Machu Picchu ens espera.
Per arribar-hi hi ha dues opcions:
1- Pujar amb bus (18 soles crec, no ho vaig ni preguntar)
2- Pujar caminant 
Com no era d'esperar, hem pujat caminant! Dos Km d'escales de pedres! Vam tenir la sort de trobar-nos altres valents amb qui compartir la nostra ascensió.


Al final de tot, Machu Picchu.
Podríem dir moltes coses de Machu Picchu, però no ho farem. Us deixem unes fotos.

19 febrer de 2014
Tornen a Qosco. Aquest cop ho fem caminant per la via fins a la hidroelèctrica. Dues horetes i 6 hores de microbús per arribar a destí.

Un cop a "casa" altre cop, estem realment contents. El periple ha valgut la pena.

5 comentaris:

  1. M'agrada!

    La foto on surts amb la llama és fantàstica!

    ResponElimina
  2. quines patejades que us pegueu no? petonassus pels dos!

    ResponElimina
  3. Eooooo!!! Des del 17 de febrer... No heu fet res? Se us troba a faltar!!
    Actualitzeu, please!

    ResponElimina
  4. Guapissim el viatge que esteu fent... Molt bones fotos i molt ben descrit tot el viatge. Continueu així. Una forta abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maskowt, no sabem qui ets, et coneixem? Bé, de totes formes, moltes gràcies!!! I com dirien els bolivians... Yaaaaaaaah
      ;)

      Elimina