Buenos Aires

_____________________________________________________
Després de l'últim piti... 

Tan lluny i com a casa! 14 hores de vol, turbulències -ens tocava cafè i no ens el van donar :(- i un paper d'immigració que encara intentem entendre, dues hores de propina al "colectivo" 8... i ja amb els peus al centre de Buenos Aires!

Cinc dies més tard, ens hem fet una imatge de Buenos Aires. Les distàncies es mesuren en "cuadras" i, realment és molt semblant a l'Eixample de Bcn. Les avingudes són monstruoses, per exemple l'Av. 9 de Julio té aprox. 18 carrils per on circulen els cotxes i busos i tres rambletes. Els colectivos són vells però molt funcionals, amb una regularitat molt bona (van sempre de dos en dos ¿?) i la gent és molt amigable. La sorprenen pujada de preus degut a la inflació que han patit durant els últims anys, ens ha provocat algún que altre desconcert.  El transport públic en canvi és molt econòmic. 

Entres altres, podem dir que ens hem "colat" a la casa museu Carlos Gardel, on després d'arribar-hi 30 minuts després que tanquessin, ens hi han deixat entrar!


Un dia que començava amb pluges i que ha acabat amb un sol radiant!!

Esmorzant un dia qualsevol...


Nom genèric: facturas. Els pastissers en època de dictadura usaven aquests noms per comunicar-se entre ells i enfotre's de la policia, l'exercit i l'església.
Després de passejar per la Plaza de Mayo, hem agarrardo el subte, que és petit i vell, i hem arribat als majestuosos boscos de Palermo, on entre altres hem passejat per El Rosedal.


Passejar per Palermo Soho i "Los antiguos pasajes del barrio" ens recorda a barri de Gracia de Bcn; petits comerços, cafeteries, cerveseries, llibreries...


La Boca
Una de les zones turístiques on, si et descuides, t'has buscat lios. Per altra banda, la visita a Caminito, obligada pels visitants, et provoca un sentiment de culpa... ETS GUIRI! A favor, en un dia lluminós, els colors de les cases pintades t'alegren el dia.


Des d'allà a Recoleta!
que hem fet allà? Visitar el cementiri, la facultat de Dret i el centre cultural.
Un cementiri majestuós, ple de panteons, angelets i una mica carregat. Una de les coses que ens ha cridat l'atenció és la forma d'enterrar; els panteons estan oberts o amb vidrieres en molts casos, i els taüts estan a la vista de tothom i des de fa generacions.



Ens hem quedat sense hostel! Els divendres nit la ciutat és colapsa de visitats extracity. Ara cap aquí, ara cap allà... i ens quedem a dormir al hostel d'un par de cuadras más allá. Total, hem aprofitat i hem dedicat el dia a barallar-nos amb totes les companyies de omnibus (autocars) per aconseguir un bon preu pel trajecte Buenos Aires-Puerto Iguzú. I l'hem aconseguit!! ;)

Com a Europeus del sur, la nostra fisonomia, ens permet camuflar-nos com a argentinos, sempre hi quan no parlem, està clar. Quan se n'adonen que no en som es riuen entre ells i diuen... estos gajegos..


I per acabar, San Telmo i Puerto Madero amb la seva "pintoresca" platja


2 comentaris:

  1. Aixi dona gust entrar al blog! un petó enorme a cada un macuus!

    ResponElimina
  2. Us feu esperar i per això les novetats són tan bones. Ja saps ballar tango?

    ResponElimina