Cascades del Iguazú

2 de desembre.
Sortim des de Buenos Aires en direcció Iguazu. El preu del bitllet es d'uns 700 reales, però després de buscar preus en totes les billeteries de la rodoviaria, n'hem aconseguit uns per 545!! Creiem que es el millor preu que podríem haver trobat. Un omnibus de dues plantes, amb seients semiavatible, lavabo i aigua... I a la nit ens van portar una safatetes amb menjar! 16 hores, 1200 km, carreteres rectes, aire acondicionat a tope i 4 o 5 pel·lícules després... A les 8 del mati... Puerto Iguazu.

Al bus hem conegut a la Maria, una noia berlinesa amb qui hem anat a veure els tres fites; Argentina, Brasil i Paraguay, al punt on conflueixen dos rius, el riu Iguazu i riu Paraguay. Després de sopar, preparar tuppers i descansar... Iguazu Falls ens esperen. El bus per anar fins al parc costa 70 pesos, però, pel mòdic preu de 200 (a dividir entre tres...) hi hem anat amb taxi!! Més ràpid, més còmode, més fresquets i a la nostra disposició per a la tornada. Evidentment, hem "estrujat" els coneixements del sr. taxista fins al fons.
L'entrada, 170 pesos per persona si ets estranger. El cost si ets de la ciutat, del país o del consorci del sur és diferent en tots els casos.

Primera estació Garganta de diablo, una passejadeta pel parc, al costat e les vies del trenet on hem vist papallones, formigues i alguna que altra bestioleta i unes passarel·les per damunt del riu on hem trobat coatís, i ja hem arribat!

Garganta del Diablo
100.000 milions de litres caient per segon, un núvol creat per la pròpia cascada, un tarrabastall al mig de la selva... Impressionant, es com un vàter gegant!!!


Aigua aigua aigua per tot arreu. Si et quedes una estona observant la cascada i escoltant el soroll et provoca una sensació de hipnòsi, la mateixa sensació que tens quan et quedes mirant el foc a terra.
"Una llegenda guaraní explica que les cascades del Iguazú es van generar quan un guerrer es va fugar en canoa riu avall amb una jove, cosa que va provocar la ira d'un gelós déu del bosc. El déu va fer que el llit del riu es desplomés davant dels amants, donant lloc a les empinades cascades per les que va caure la jove que, en arribar a la base, es transformà en roca. El guerrer va sobreviure transformant-se en un arbre que contemplava a la seva estimada convertida en roca."

Després d'aquest capritx de la naturalesa, hem agafat et trenet, i en cinc minuts ja estàvem a un altre punt del parc. Cascades petites, mitjanes i grans, vistes des de dalt, des del costat, des d'abaix...
Us deixem una mostra...


Personalment, tant les cascades, majestuoses com el seu entorn son impressionants. Et sents immers en la naturalesa si no fos per, i ara venen els contres, l'hotel que hi ha al mig del parc, de les zones de cafeteries restaurants i souvenirs, de les barques, l'helicòpter, carretons de golf i de la quantitat de gent que erem. El parc esta format bàsicament d'uns senderets fets amb passarel·les, no tens mes opcions per passar!!! I el mes indignant de tot, el preu! Com un parc natural, patrimoni de la humanitat pot ser tan car!!!
A pesar de tot això, estem contents d'haver-hi anat, realemt ens ha encantat.
Com a curiositats...
- L'aigua del riu era de color vermellós, tot i que depèn del dia es mes verda, mes blava o mes vermellosa.
- La quantitat de papallones.
- Una especie de llangardaixos gegants.
- No hem vist cap felí tipus jaguar (k n'hi ha).
- Es l'únic lloc del mon on hi creix un determinat tipus d'orquidia.
- L'espectacular gamma de colors de la selva.
- Hem vist molts colibrís!
- Molts copais, un tipus d' arbre.
- Es un ecosistema amb el seu microclima dins de la selva.
Després d'un dia radiant i calorós (ens vam cremar la pell), una bona dutxeta i... Ens hem guanyat un geladet!!!
S'ha de dir, que qualsevol activitat benestant, és esgarrada pel meravellós brunzit dels mosquits amb les seves dolces picades...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada