Uyuni i el seu salar

Només coneixem una paraula que defineixi el Salar de Uyuni: ESPECTACULAR (en majúscules). L'excursió (o tour) de tres dies pel salar inclou a part del salar, allotjament en un hotel de sal, volcans, llacunes,  flamencs,  l'extensa pampa del desert de siloli, l'arbre de pedra, guèisers i alguna cosa més. 
Evidentment, el més destacat del tour son els paisatges i la magnitud. No hi ha paraules per descriure totes les sensacions. Per aquest motiu, preferim que veieu les imatges en comptes de descriure-ho en mil paraules.

Però... de la mateixa manera volem deixar reflectida la part no tant bonica del Tour. Aquesta, s'ha de mirar en perspectiva, per tant, després de 45  dies a Bolívia,  podem concloure que en aquest petit indret del món encara no saben que és la competència empresarial i per tant, tots els negocis tenen els mateixos preus (aquesta afirmació té com a àmbit d'observació els mercats i paradetes) . Per posar un exemple, les paradetes de sucs de fruita estan totes situades una al costat de l'altra i, tenen els mateixos sucs i els mateixos preus, per tant, esculls un o l'altre en funció de la seva simpatia. Si extrapolem els sucs de fruita a les agencies de tours, passa exactament igual. Totes ofereixen el mateix, sense cap mena de personalitat o distinció i amb el mateix preu. La única diferència és la teva capacitat de pressió per a negociar una miqueta el preu. Sigui com sigui, personalment pensem que el tour no costa el preu que et fan pagar.

Per poder estalviar km, nosaltres vam fer com una gran multitud de turistes o viatgers, empalmar el tour d'Uyuni amb Xile a través de Hito Cajones. Al mig del no res, a la vora d´un dels volcans més alts de Xile, una oficina d'immigració boliviana on poder estampar al passaport el segell de sortida. Una línia al terra, a lo trinxera dóna evidència de la separació política dels dos territoris. La oficina d'immigració de Xile... a San Pedro de Atacama (50 Km).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada