K i w i s ! ! !

Sparky, el Kiwi més famós del món

http://www.nbr.org.nz/

Caminar per boscos a la illa nord de New Zealand, no es garantia de poder veure cap Kiwi. Són animals que viuen en els boscos, son nocturns i que quan senten qualsevol soroll marxen corrents (i son bons corredors). Per tant, si arribes a poder veure un Kiwi en llibertat, pots considerar-te la persona més afortunada del món. Nosaltres,com la majoria, no vam ser capaços de trobar-ne un, però no voliem marxar de la illa sense haver vist un dels seus emblemes mes importants. 

S'ha de dir que vam tenir una sort impressionant, vam anar a visitar el centre de recuperació d'ocells i, vam coincidir amb en Robert, un dels fundadors del centre. Ens va ensenyar Kiwis (també l'Sparky), alabatros, Tuis.. Si visiteu  la web els veureu tots allà!

És un centre que es gestiona gracies a les donacions que reben. Fan molt bona feina i no recordo si era al juny o juliol, temporada de naixement del Kiwis, si reben algun ou, podeu seguir la seva evolució i com va creixent el Kiwi. Desprès d'un procés de creixement i ensenyament, els deixen a una illa protegida perque aprenguin a sobreviure sols i, uns quants mesos més tard, els porten al bosc original i els deixen en llibertat.

Si voleu fer una donació a la seva pàgina web hi ha un enllaç.






2 comentaris: