New Zealand Part 2

- On vam anar
La nostra estància a New Zealand només va ser de tres setmanes, per tant, vam haver de desestimar visitar la illa sur. La decisió, després de tot encertada, ens va permetre visitar la illa nord amb més calma i, tot i no poder baixar a la illa sud, estem més que encantats amb la nostra ruta.
Sortint d'Auckland ens vam decidir que la primera cosa que havíem de fer era anar al supermercat a buscar menjar per uns quants dies. Evidentment vam anar al pack'n save, el lloc més econòmic de tots. Entre les coses que vam comprar, ens vam fer un dels capritxos més grans... una marca francesa de Nocilla!
Ara mateix no podríem dir tots els llocs per on hem passat, i segurament si ho provéssim en em deixariam algun. Per dir-ho d'alguna manera, tot el que ens vam endur de mapes i històries les vam enviar via paquet de 15-20 l.
Per resumir-ho vam passar per la provincia de Coromandell, Mata Mata, Rotorua, Taupo, Tunari
Platges, llacs, parqus naturals, hot springs, volcans, activitat geotèrmica, coves i tota una provincia que es igual que visitar la Comarca de la Terra Mitja. Un dels llocs que vam visitar amb més il·lusió va ser Taupo. Hi ha moltes llocs i activitat per realitar a New Zealand, però majoritàriament totes són de pagament i, el cost mínim son 25 N$. Des dels museus (sembla que si no ets d'allà la cultura es paga cara), fins a visitar el plató de Hobbiton (75$), caminar per parcs naturals plens d'activitat geotèrmica (45 $)... A Taupo, en canvi, hi ha moltes activitats per fer sense haver d'obrir la cartera. Des de guèisers, cascades i ràpids, piscines termals als parcs, parcs naturals...
Una de les coses que ens ha sorprès més és la impossibilitat de conèixer la cultura maori. És fàcil poder veure població maori per a les ciutats i pobles, però són una cultura actualment bastant tancada. Per un Kiwi com podem ser nosaltres, només tenim una opció, els museus, els barris aparadors o les actuacions en viu a on pots observar danses. Tot plegat una miqueta fals i decepcionant. No vam anar a cap museu, els companys ens van aconsellar ens que no valien la pena, sobretot pel preu que et fan pagar. Per altra banda, vam observar que hi ha una discriminació entre maoris i kiwis (l'expressió kiwi fa referència a l'home blanc). Mentres que els kiwis tenen feines majoritariament qualificada, els maoris només poden optar a feines de segona o tercera categoria. Estan considerats una minoria i els tracten com a tal.
Destacaríem el nostre bany en aigües termals a Taupo, a les 7-8 del matí, amb uns pocs graus de temperatura ambiental i boira matinera, la nostra petita aventura amb l'avioneta per Mordor, els boscos de kauri a la península del nord, l'activitat geotermal i els increïbles llacs i platges.

- El cost de la vida
Quan pensem en New Zealand creiem que és un país econòmicament car. I si, és cert, però... perque en aquesta ocasió i a un però, no és tan car com podríem esperar.  Amb això ens referim a que els preus son similars als de casa, fins i tot en algunes ocasions més econòmic (pacs familiars). La gasolina, a una 2,10 $ (1,29E) és més econòmica que  casa nostra! A més a més, en comparció amb el que pots esperar de diferents països, Xile és comparativament més car que New Zealand.

- Micel·lània
La ciutat que fa més pudor: Rotorua
El volcà més gran que hem visitat: Mt. Ruapehu
Mount Doom:  Mount Ngauruhoe
Mordor: Tongariro National Park
Els ancians: els Kauris (arbres)
http://www.mountainair.co.nz/default.asp
El paissatge... camp de golf
Les carreteres principals: 1 ccarril









1 comentari:

  1. Heu aprofitat tenir wifi!, perfecte. Sí que hagués sigut interessant conèixer millor la cultura maori i el seu concepte de vida, que segons tinc entès, és peculiar. Poder escoltar els seus relats i mètodes de curació, encara que potser la majoria ja els ha oblidat.

    ResponElimina